Ik heb zoveel leuke inspirerende en creatieve ondernemers in mijn netwerk dat het me een geweldig idee leek om met jou mijn Persoonlijke Top 10 te delen. Dan weet je zeker dat je deze kerst de show steelt met een geweldig cadeau en die ondernemer ook nog eens een mooie kerst bezorgd. Daar wordt de wereld toch gewoon een beetje mooier van, als dat geen kerstgedachte is…

N.B. Ik heb deze lijst persoonlijk samengesteld puur omdat ik zelf zo geniet van deze ondernemers en wat ze te brengen hebben. Ik krijg hier niet voor betaald! De top 10 staat op willekeurige volgorde want zulke uiteenlopende producten kun je natuurlijk niet met elkaar vergelijken.

Moon & More

1. Dromenvangers met Edelstenen

[dropcap]I[/dropcap]k heb Antoinet in Spanje leren kennen net voordat ze weer naar Nederland vertrok. Zij maakt zulke mooie dromenvangers, daar maak je echt iedereen gelukkig mee. Ze werkt met de mooiste materialen zoals veren, leer maar ook verschillende soorte edelstenen wat de dromenvanger zijn unieke energie meegeeft. Met deze intentie kan de dromenvanger voor de ontvanger een bijzondere talisman worden.

Handgemaakt en slechts enkele op voorraad, wees er dus snel bij deze kerst!

www.moonandmore.nl

ReLeafined

2. Upcycle Handmade Bags

[dropcap]D[/dropcap]eze bijzondere tassen worden gemaakt door de Belgische Babs. Een designer die hier in Spanje is neergestreken en tweedehands kleding & stoffen een nieuw leven geeft door ze om te toveren tot deze prachtige tassen. Duurzaam en heel mooi! Ik heb ze in real life gezien en je kunt zien dat Babs een mode achtergrond heeft want het is echt met oog voor detail gemaakt. Elke tas is uniek en er is er niet één hetzelfde.

Bekijk hier haar Etsy Shop >>

Riverheart Retreats

3. Weekendje weg of Yoga Retreat

[dropcap]D[/dropcap]e enige in deze top 10 die niet een tastbaar product is maar wel degelijk authentiek en handgemaakt! Deze paradijselijke plek is een eco dream, rivier bamboe dat gebruikt is om een unieke Yoga ruimte buiten te maken. De houten chalets met handbeschilderde badkamers zijn mijn favoriet (ik heb hier zelf ook al een paar keer een week of langer doorgebracht). Alles wat je hier ziet is met zoveel liefde en aandacht gemaakt dat geeft de plek een magische energie en lijkt ook alleen maar hele leuke mensen aan te trekken. Ik heb hier de meest bijzondere ontmoetingen gehad. Aanrader dus, zowel voor een weekendje weg als een yoga retreat!

www.riverheartretreats.com

Van Straat

4. Sieraden van Afval

[dropcap]T[/dropcap]oen Astrid voor 1,5 jaar door Zuid-Spanje trok met de camper zag ze met lede ogen het afval probleem aan. Ze besloot daarop het afval dat op stranden lag te hergebruiken en sieraden van te maken. De verkoop daarvan financierde haar rondreis en nu terug in Nederland maakt ze nog steeds met heel veel plezier de meest uiteenlopende designs, van fietsbanden tot bierblikjes, niets blijft ongebruikt. Ze geeft er zelfs workshops in, kun je zelf ook aan de slag!

www.vanstraat.nl

Dennis Art

5. Muur Mandala Love Bomb's

[dropcap]D[/dropcap]ennis is een mede kunstenaar die ik zelf ook al een tijdje volg. Een Graffity artist die de meeste geweldige kunstwerken op muren zet (soms ook op canvas) en daarmee winkels, yoga studio’s en huizen van multi dimensionale toegangspoorten voorziet.

Hij reist momenteel rond in Spanje waar hij zijn zogenaamde ‘love bomb’s’ overal achterlaat maar hij komt voor mooie projecten zo nu en dan ook graag terug naar Nederland.

Bekijk hier zijn pagina op Facebook >>

Arjan van Elst

6. Persoonlijk Muziekportret

[dropcap]J[/dropcap]e kent het vast wel dat je tot tranen toe ontroerd bent puur door de klanken van een muziekinstrument. Of dat je even meegenomen wordt door de muziek, naar vroeger of naar een persoon. Muziek raakt, daar waar woorden niet kunnen gaan, alsof het een directe ingang tot je hart heeft. Arjan van Elst maakt voor mensen hun persoonlijke muziekportret! Hij weet iemand feilloos te vertalen naar een muziek stuk speciaal gecomponeerd voor die persoon.

www.jouwmuziekportret.nl

Geodesic Domes

7. Hét Tiny House design van 2019; een Dome!

[dropcap]D[/dropcap]e ontwerper van dit design woont ook hier in Zuid-Spanje en zo liep ik natuurlijk ook tegen zijn ontwerp aan. De dome’s zijn in verschillende formaten beschikbaar en zijn werkelijk prachtig! Over geometrische energie in je huis gesproken. Hij verstuurt wereldwijd de structuur op, je bouwt er zelf verder aan.

Op Riverheart hebben ze ook een Dome gebouwd van dit design dus ik heb er real life in mogen staan. Het is werkelijk een droomplek, dus ook ideaal om als AirBnB huisje te gebruiken!

www.geodesicbuilding.com

Depster Design

8. Designed by Margriet, customized by you

[dropcap]M[/dropcap]argriet maakt prachtige handgemaakte tassen maar ook super mooie (woon) asseccoires van leer. Zij maakt het design maar jij kunt samen met haar in het atelier ook jouw wensen kenbaar maken een meekiezen m.b.t. materiaal en details. Persoonlijk voor jou gemaakt dus.

Je kunt ook haar online winkel op Etsy bezoeken voor designs die al direct te koop zijn of natuurlijk haar atelier & winkel in Amsterdam bezoeken.

www.etsy.com/shop/DepsterDesign

Zasja

9. Een Concert in je Huiskamer

[dropcap]I[/dropcap]k ontmoette Zasja tijdens een stilte retreat, we spraken dus geen woord, maar hebben elkaar daar zeker wel ontmoet! Sindsdien volg ik haar en geniet ik met volle teugen van haar werk. Wat is dit een mooi mens!

Zasja is muzikant en zoveel meer! Ze creëert songs in het moment. Voor jou. Over jou. Of jullie. Ze vertaalt een thema of sfeer in muziek en melodie. Waardoor een unieke creatie ontstaat! Zo kan ze een persoonlijk lied maken real life in het moment of als kado opsturen n.a.v. een interview.

Daarnaast heeft ze ook een repertoire eigen werk in het Spaans, Nederlands en Engels, over de natuur, godinnen de zee de maan en de sterren.

www.zasja.nl

Good Life Guidance

10. boek Magic & Miracles

[dropcap]E[/dropcap]en boek vol met inspirerende waargebeurde verhalen over de magie die elke dag jouw leven kan veranderen. Caroline Hoek is één van die 21 auteurs die meeschreef aan dit boek. En ik heb dit boek zelf al gelezen en garandeer je kippevel momenten, ontroering, herkenning en een gevoel van verbinding met al die bijzondere mensen die zo openhartig hun verhaal durfde te delen.

Ik stond er dus ook niet van te kijken dat dit boek direct op nr.1 binnen kwam op de lijst van New Releases in America! De Kindle versie is slechts €1,-

Koop jouw versie hier op Amazon >>

©[2019] 1001 ondernemersideeën

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?

Spring naar toolbar